• Kringgroep Hoogeveen

  • Kringgroep Hoogeveen

U bent hier: Onderlinge 2013

Verslag Onderlinge Wedstrijd 2013

Het is al weer enkele weken geleden dat we ons jaarlijkse onderlinge gehouden hebben, ook dit jaar was de opkomst zeer groot er waren 25 honden ingeschreven van af 4 mnd. tot en met 7 jaar.

Dit jaar hadden wij Simon Feersma Hoekstra uit Friesland uitgenodigd om dit evenement te willen keuren en Harrie Meerdink voor het manwerk. Simon was verrast door de vertoonde prestaties vooral van de beginners groep en met name het speuren.

Graag wil ik een ieder bedanken voor zijn inzet en sportief gedrag, maar ook de dames in de kantine die voor ons natje en droogje hebben verzorgt en Daphne voor de foto’s.

Hieronder volgt het verslag van enkele beginners die met hun jonge Duitse herder hebben meegedaan.

Met vriendelijke sportgroet,

Commissaris Africhting Ron ter Neuzen.

Verslag geschreven door Ienskje


De dag begint al vroeg.

De onderlinge wedstrijden van de VDH Kringgroep Hoogeveen staan op het programma.
Om 8.00 uur verzamelen in de kantine in Hoogeveen.
Daarna rijden we in colonne naar Pesse. Hier is namelijk het speurveld gelegen wat we vandaag kunnen gebruiken.
Het veld ligt er uitstekend bij, en de omstandigheden voor het speuren zijn excellent. Het is droog en windstil, wel hangt er een beetje mist waardoor het vooral voor de toeschouwers op een gegeven moment wel koud op gaat trekken.
Er hadden zich een behoorlijk aantal toeschouwers en deelnemers verzameld aan de rand van het veld en ondanks de mist is alles goed te volgen.

Er werd gestart met de beginnende koppels.

Hier werd door iedereen een uitstekend stukje speuren gepresteerd. Ook door een paar nog wel hele jonge honden, het eerste spoor lag door het grote aantal deelnemers vlak bij de weg, maar mede door het gedisciplineerde publiek dat doodstil was kon ook dit jonge hondje heel geconcentreerd foutloos zijn spoortje uitlopen. Bij de beginners waren 3 die het parcours foutloos uitliepen.
Hierna was het de beurt aan de VZH honden, waarschijnlijk voor de keurmeester het moeilijkst te beoordelen omdat de een al wat verder was dan de ander, vooral met het verwijzen van voorwerpen. Ook hier waren de deelnemers tevreden met hun resultaten.

Gelukkig werd er tussentijds ook gezorgd voor warme koffie en broodjes zodat iedereen weer wat op kon warmen.
Daarna veranderde het weer een beetje en kwam er iets meer wind, hierdoor verdween de mist gelukkig, maar werd het voor de IPO honden die toen aan de beurt waren wel iets moeilijker. Enkele honden bleken er toch wel wat last te hebben dat het spoor wat verwaaid was.
Na elke groep honden vertelde de keurmeester over wat er niet, maar vooral ook wat er wel goed ging, en gaf hij tips en aanwijzingen over hoe je zaken aan zou kunnen pakken.

Na deze lange boeiende ochtend ging de hele stoet terug naar Hoogeveen waar een overheerlijke lunch al klaar stond.

Vriendelijke groet
Ienskje

Foto's Beginners

 
   
   
   
   
 

Verslag geschreven door Meranda


Bij het appelgedeelte werd er gestart met de groep met beginners. Voor sommigen geleiders was het hun eerste wedstrijd en ook voor de honden was het de eerste kennismaking met het wedstrijdgebeuren. Rena met Yade kreeg de score uitmuntend, een super resultaat. De meer ervaren geleiders en honden liepen het programma VZH en IPO. Van de zes deelnemers bij de VZH haalde Martijn met Fenia het beste resultaat, een score van 55 punten. Bij het IPO gedeelte ging de winst naar Dieke met Tjeu met 85 punten.

Een prachtig beeld om te zien is het plezier waarmee er met de honden wordt gewerkt. Motto heerst: Het moet voor de hond leuk zijn om met de geleider aan de slag te gaan! In de trainingen werkt de een met een balletje, de ander met de aller lekkerste worst die er te vinden is; Kortom, alles om de hond zoveel mogelijk te motiveren en te stimuleren, toewerken naar samenwerken en vertrouwen. Dit plezier en deze positieve drive om te willen presteren is in deze wedstrijd bij alle groepen terug te zien.

En zoals de keurmeester zei: “er valt iets voor de hond te halen, hij wil voor je werken en het is leuk"! Alle deelnemers kregen van de keurmeester uitgebreide feedback op hun prestatie met daarbij de nodige tips en adviezen om mee te nemen in de training.

Meranda

Foto's VZH

 
   
   
   
 

Verslag geschreven door Rena


Op 16 november j.l. heb ik voor het eerst met mijn hond meegedaan aan een uiterst gezellige onderlinge wedstrijd.

Ik ben Rena Bosma en mijn hond is de 13 maanden oude teef Yade.

De dag begon vroeg, 8 uur op het clubhuis, na de koffie naar het speurveld in Pesse, om 12 uur op de club een heerlijke lunch en daarna het appel en pakwerk.
Toen wij om 5 uur nog even zaten na te praten werd mij gevraagd iets te schrijven voor de website en dan met name over het pakwerk.

Aan het pakwerk deden twee combinaties mee, Dieke met Tjeu en Teun met Vance.

Teun en Vance waren eerst aan de beurt. Vance moest eerst de pakwerker zoeken. Dat deed hij prima. Al snel kon je hem horen blaffen achter de schutting rechts voor de kantine. Daarna mocht hij doen wat hij natuurlijk het leukste vond, namelijk Harry de pakwerker flink aan de arm hangen. Hij deed dat prima en ook het meelopen met de pakwerker en baas ging goed.

Toen waren Dieke en Tjeu aan de beurt. Tjeu was wat fanatieker dan Vance, hij rende wat harder op zoek naar Harry en hij blafte veel harder en langer. Ook Tjeu vond het geweldig om Harry te mogen pakken! Hij was zelfs een tikje brutaal toen hij nog een extra hapje Harry nam na het commando “los”…

Al met al erg leuk voor mij als beginnend geleider te zien hoe het allemaal in zijn werk gaat. Een dag als deze smaakt naar meer!

Rena

Foto's IPO B en C

 
   
 
 

Uitslagen

Onderstaand de uitslagen van de deelnemers aan de wedstrijd op IPO niveau. Het hoogste aantal punten per onderdeel te behalen is 100 punten.

Geleider Hond Niveau IPO-A IPO-B IPO-C
Dieke Tjeu  IPO III  99 85 84
Martin Aydo  IPO III  87    
Cor  Uschi  IPO III  27    
Sven  Ute  IPO III  90    
Piet  Chef  IPO II  94 80  
Teun  Vance  IPO I  86 25 83
Jacqueline  Daisy  IPO I  91    
Saskia  Jessy  IPO I  94    
Joostien  Indy  IPO I  80    
Gerrit  Nando  IPO I       
Janneke  Lotte  IPO I       


Onderstaand de uitslagen van de deelnemers aan de wedstrijd op VZH niveau. Het hoogste aantal te behalen punten voor het onderdeel speuren is 50 en voor appèl 60 punten.

Geleider Hond  Niveau Appèl  Speuren
Jacqueline Daisy  VZH  51   
Gerrit Nando  VZH  43   
Janine Yaila VZH 47 37
Ron Viento VZH 50 45
Martijn Fenia VZH 55 42
Joostien Indy VZH 44  


Onderstaand de uitslagen van de deelnemers aan de wedstrijd met de jonge honden.

Geleider Hond Speuren Appèl Totaal A+ B
Meranda Askia 23 23 46
Ienskje Kazan 24 21 45
Francis Zilke 25 19 44
Henk Yago 20 19 39
Dieke Whoopy 25 24 49
Rena Yade 25 25 50
Herman Iwan 25 22 47
Teun Bente 22 22 44

 

Adres

Achteromsedijk 8
7903 TL Hoogeveen

Postadres

Den Hulst 78
7711 GR Nieuwleusen

Volg ons

Copyright Kringgroep Hoogeveen | Website door: Voordeelwebsite