• Kringgroep Hoogeveen

  • Kringgroep Hoogeveen

U bent hier: Verslag onderlinge

Verslag geschreven door Annette van der Wal

Onderlinge wedstrijd

Een goed begin is het halve werk

Maar liefs 23 deelnemers telde de onderlinge wedstrijd bij kringgroep Hoogeveen. Beginners, VZH honden en gevorderden, iedereen kon meedoen op z’n eigen niveau.
Foeke Tienstra, bepaald geen onbekende in de hondenwereld was bereid gevonden om deze dag als keurmeester te fungeren. Dirk Karssies trad op als wedstrijdleider.

Goede basis

Kringgroep Hoogeveen mag dan niet in de eerste plaats een vereniging zijn waar africhting hoog in het vaandel staat, op de speurvelden bleek dit niet. Op de enorme lap grond waar vele honden hun neus moesten gebruiken, zagen we nog hele jonge honden waar de basis er al goed in zat. Sven, ook nog een jonge hond, maar dan op twee benen, die via z’n opa de hondensport met de paplepel kreeg ingegeven, deed deze dag voor het eerst mee met Haily, de hond van z’n opa en dat ging voortreffelijk. Hij wist de rust goed te bewaren. Hij kreeg 46 van de 50 punten. instructeurs Dieke en Ron echter moesten zich natuurlijk echt bewijzen en dat deden ze ook. Ze behaalden ieder in hun eigen klasse de eerste plaats op dit onderdeel.

De IPO III honden stelden op dit onderdeel een beetje teleur. Sytse Hoekstra haalde in deze groep met zijn IPOl hond Omy 96 punten waarmee hij de 1e plaats behaalde op dit onderdeel. Hij werd op de voet gevolgd door Jaqueline die 95 punten behaalde.

Dat gaat erin als koek

Toch wel enigszins verkleumd door de koude wind werd in de warme kantine het speuren nabesproken. Op de tafels brood in allerlei soorten en lekkere warme koffie; dat ging erin als koek! Het was weer prima voor elkaar, en de sfeer idem dito, zoals we gewend zijn.

Leermomentjes

Bij het appelgedeelte lieten de jonge honden wederom zien over een goede basis te beschikken. In de zogenaamde kleuterklas sleepten Ron en Viento de 1e prijs weg met een mooie uitmuntend. In deze groep eindigden 3 andere pups met de kwalificatie ZG. In de VZH groep sleepte Saskia Brinks op dit onderdeel de meeste punten weg, n.l. 52. Gerrit Kwant en Dieke behaalden beiden 50 punten. Daar kun je prima mee thuis komen!
Tijdens dit onderdeel bleek dat sommige gevorderde honden op bepaalde punten nog wel het één en ander te moeten leren. Met name het apporteren blijkt voor sommigen toch keer op keer een struikelblok te zijn. Tjeu van Dieke en Aydo van Martin, de twee IPOlll honden haalden de hoogste punten.

Ik zal je pakken!

Dit was bij het manwerk, dat verricht werd door Rolf, niet anders, hoewel Daisy van Jacqueline en Donja van Harry ook een leuk beeld lieten zien. Harry met name laat ook zien dat hij veel plezier heeft in de hondensport en dat zie je terug in zijn hond.

Geslaagde dag

Al met al was het een lange, maar ook zeer geslaagde dag, door de leuke en leerzame wijze van keuren, door het weer, de sfeer, de goede verzorging en natuurlijk door de hoge opkomst. Tjeu van Dieke werd uiteindelijk uitgeroepen tot de beste IPO hond van kringgroep Hoogeveen met een puntentotaal van 272. Ze ging met een onbescheiden hoeveelheid prijzen aan de haal. Eens kijken of haar dat volgend jaar weer lukt!

Foto impressie 

Door Annette zijn er weer erg leuke foto's gemaakt van deze dag. Onderstaand een kleine impressie van deze dag. Alle gemaakte foto's kunnen jullie bekijken via deze link.

Adres

Achteromsedijk 8
7903 TL Hoogeveen

Postadres

Den Hulst 78
7711 GR Nieuwleusen

Volg ons

Copyright Kringgroep Hoogeveen | Website door: Voordeelwebsite