• Kringgroep Hoogeveen

  • Kringgroep Hoogeveen

  • Kringgroep Hoogeveen

  • Kringgroep Hoogeveen

  • Kringgroep Hoogeveen

U bent hier: Verslag wandeling

Wandelen met de honden op de Sallandse Heuvelrug bij Hellendoorn

Op 1 maart 2014 hebben we met de honden een wandeling gemaakt bij Hellendoorn op een van de weinige plekken in Nederland waar de honden nog heerlijk los mogen lopen.
Om 10 uur hadden we afgesproken bij Hotel restaurant de Uitkijk. Helaas hadden een aantal mensen moeten afzeggen wegens familieomstandigheden of ziekte, maar met 5 honden en 7 baasjes toch een leuk groepje. Na samen een kopje koffie te hebben genuttigd gingen we op pad. 

 


De honden lekker los en na een korte kennismaking met elkaar gingen ze al snel als één roedel mee. Onderweg wel af en toe checken of de baas er nog was, want een beetje spannend vonden ze het wel. 

De route, die zo’n 7.5 km lang is wanneer je hem volgens de beschrijving volgt, gaat door de bossen, langs een grote zandafgraving en uiteindelijk zelfs langs een ‘ravijn’. Omdat de beschrijving soms wat onduidelijk was hebben we iets meer gelopen dan de bedoeling was maar met het mooie weer was dat geen straf.

 


Rond 13 uur waren we weer terug bij het startpunt en hebben we daar samen nog wat gedronken. De honden mochten mee naar binnen in de serre. Een mooie oefening in afliggen met afleiding. Wie dat wilde kon er ook nog een heerlijke lunch gebruiken. Moe maar voldaan is vervolgens ieder weer naar huis gegaan. Wij vonden het unaniem voor herhaling vatbaar, dus ook voor wie nu verhinderd was, er komt een nieuwe kans.

Joostien Moes

 

Adres

Achteromsedijk 8
7903 TL Hoogeveen

Postadres

Achteromsedijk 8
7903 TL Hoogeveen

Volg ons

Copyright Kringgroep Hoogeveen